Laat uw eigen ontwerp op
vakkundige wijze vervaardigden
tot een prachtig monument van
hoogwaardig natuursteen.

natuursteen monumenten

Opbouw monument

Een monument wordt samengesteld uit verschillende onderdelen. De opbouw van het monument is afhankelijk van het soort monument waarvoor is gekozen. Een gedenksteen van natuursteen is zeer zwaar en vraagt om een vakkundige plaatsing. Het is belangrijk dat het monument waterpas, stevig en op de goede hoogte staat.

De fundering vormt de basis

Het is bij elke begraafplaats verplicht een natuurstenen monument vast te zetten op een betonnen fundering. Vaak wordt de betonnen fundering op palen in de grond geplaatst. De fundering zorgt ervoor dat het monument niet zal verzakken. Op de fundering kunnen de staande tekstplaat en de afdekplaat worden geplaatst.

De opbouw is afhankelijk van het soort monument

Een staand monument bestaat uit een voetstuk, ook wel sokkel genoemd, en een letterplaat. In het voetstuk zijn doken geplaatst, die de staande letterplaat met het voetstuk verbinden. Het voetstuk zorgt voor extra stevigheid. Indien er geen afdekplaat bij het graf wordt toegepast, is er sprake van een open vak wat kan dienen als grindvak of als tuinvak. Ook kan er een natuurstenen omranding van het graf worden toegepast.

Adres Rondweg 17
9861 GK Grootegast
0594 - 614 637
info@natuursteenwesterkwartier.nl
Openingstijden Ma t/m Vrij: 08.00-17.00uur
Za: alleen op afspraak
Zo: gesloten
Bel mij terug